Óceánjáró hajókon mindig kezdő pozícióban (entrylevel) alkalmazható. Impresszív tapasztalat híján a főétteremben, meggyőző szakmai előélettel ugyanazon hajón akár a „Fine Dining” étteremben. Mint mindenhol, úgy hajón is lépésről lépésre jutnak feljebb azok, akik szeretik, és jól végzik a munkát. Csak éppen ötször-tízszer gyorsabban, mint szárazföldön.
Ha elkezdted, számtalan lehetőség áll előtted akár hajón (sok cég van, rengeteg hajóval), akár szállodában. Ma már gyakorlatilag bárhol elhelyezkedhetsz, akár szállodaigazgatóként is, a Bahamáktól a földközi tenger partvidékén át az Egyesült Arab Emírségekig, a hajós tapasztalat egyfajta gyorsítósávként működik és ajtókat nyit. Persze azt is választhatod, hogy néhány szerződés után Magyarországon indítasz vállalkozást.
Mindig örömmel hallunk ex-hajósok sikertörténeteiről, legyenek azok anyagilag és/vagy más tekintetben sikerek. Írd meg saját élményeidet, sztoridat Te is!